lördag 31 januari 2009

Sommarsallad med rökt fisk

4p

4 medelstora potatisar
1 tsk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
500 g rökt fiskfilé
1 påse rucolasallad
1 rödlök
1 äpple
150 g sugar snaps el sockerärtor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing:
1 burk creme fraiche(2dl)
2 msk fransk senap
1 tsk flytande honung
1 kruka gräslök

Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och skär potatisen i klyftor,lägg dem i en ugnssäker form med olja,salt o peppar.
Rosta dem ca 15 min tills potatisen fått fin färg. Låt svalna något.
Koka äggen,skala och halvera dem.
Bryt fiskköttet i lagom stora bitar,ta bort skinnet.
Skölj salladen.
Skala och och strimla löken.
Skär äpplet i tunna skivor.
Dela ev ärtorna i mindre bitar och koka dem hastigt i lättsaltat vatten ca 2min .
Blanda potatis , grönsaker ,fisk och ägg.Salta o peppra.
Rör ihop dressingen och servera den till.

1 kommentar:

  1. Den här salladen går bra att äta vintertid om man inte låter potatis,ärtskidor och ägg kallna utan blandar ingredienserna så varma som möjligt.

    SvaraRadera