lördag 10 januari 2009

Kycklingpaj med vitlök, soltorkade tomater och oliver

Port: 4

Ingredienser:

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 gram kallt smör
3/4 dl kesella gourmet
1 form med löstagbar kant, ca 21 ca i diameter.

Fyllning:
ca 50 gram soltorkade tomater
75 gram gröna oliver
1 vitlöksklyfta
1 krm rosmarin
100 g färsk parmesanost
350 g kokt eller grillat kycklingkött
3 ägg
13/4 dl kesella gormet
1½ dl vispgrädde

Gör så här:
Blanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i ett jämt lager i botten och upp på kanterna på formen. Ställ formen i kylen. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök och rosmarin. Riv parmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dom. Lägg blandningen i formen med pajdegen. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt pajen vila ca 10 minuter före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar