lördag 10 januari 2009

Squashbiffar

Port: 4

Ingredienser:
600 g squash
1 stor gul lök
2 dl vetemjöl special
2 dl grovriven parmesanost
2 tsk mynta
2 msk persilja
2 krm riven muskot
2 dl ströbröd
2 lätt uppvispade ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
msk olja till stekning

Gör så här:
Skölj och grovriv squashen. Skala och grovriv löken. Ta allt det rivna i näven och pressa ut vattnet upprepade gånger. Blanda alla ingridienser utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är god. Forma till 7-8 biffar. Stek på medelvärme i oljan i en stekpanna tills de blir guldbruna, ca 8 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera gärna med ris, sallad, tzatsiki. Smaksätt med hackad dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar