fredag 9 januari 2009

Gryta med indisk smak

Port: 8-10

Ingredienser:

500 g fläskfilé
1 kg köttfärs
4 msk olja
4 stora lökar
4-8 vitlöksklyftor
4 krm kardemumma
2 lagerblad
1 dl tomatpuré
3-4 tsk salt
4 dl vatten
4 st paprikor
6 dl creme fraiche

Tillbehör:

Finhackad gurka,rödlöksringar, oliver, syltlök, russin, jordnötter, kokosflingon, citronklyftor, böngroddar, tomater, riven ost, marinerade vitlöksklyftor.

Gör så här:
Skär fläskfileén i skivor, bryn den. Bryn köttfärsen och lägg i grytan. Hacka löken samt pressa vitlök- fräs i olja med curry och kardemumma. Häll över i grytan. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och en del av creme fraichen. Låt sjuda under lock. Hacka paprikor och lägg i grytan. Koka under lock i 10 minuter. Häll i resten av creme fraichen och pressa över citronsaft. Serveras med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar