lördag 10 januari 2009

Solrosfröbröd

ca 20 st

Ingredienser:
7 dl vatten
50g jäst
3 dl solrosfrökärnor
6 dl havregryn
2 tsk örtsalt
ca 1½ l vetemjöl

Till pensling:
1 ägg
3 tsk örtsalt
ca 1 dl solrosfrökärnor

Gör så här:
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt solrosfrön och havregryn. Rör om och låt stå i ca 5 min. Blanda i örtsalt och vetemjöl lite i taget . Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 min. Arbeta degen igen och baka ut till runda bullar som läggs på smord plåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca 15 min. Pensal dem med uppvispat ägg blandat med örtsalt och solrosfrökärnor. Grädda bullarna i 250 grader i ca 12-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar