fredag 9 januari 2009

Hedvigsoppa

Port: 4

Ingredienser:

300 g köttfärs
1 gul lök
1 liten purjolök
1 msk matfett
1½ buljongtärning
1 liter vatten
2 msk tomatpuré
2 potatisar
4 dl finstrimlad vitkål
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm koriander

Gör så här:

Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolök och lök med matfett i en kastrull. Tillsätt köttfärsen och fräs den väl. Tillsätt buljongtärningarna , vatten och tomatpuré. Låt soppan koka upp. Skala potatisen och riv den grovt. Lägg potatis och vitkål i soppan och låt koka ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar och koriander. Servera soppan med en klick creme fraiche och grovt bröd.

2 kommentarer:

  1. är köttfärsen innehåller något gris kött ?

    SvaraRadera
  2. Vi fick Hedvigsoppa men vet inte i färsen finns något tyg gris kött ?

    SvaraRadera