lördag 10 januari 2009

Västerbottenspaj med löjrom

port 4

Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
225 g riven västerbottensost (mer smak ta dubbelt)
3 ägg
1 dl grädde
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering/sås:
1 dl creme fraiche
100 g löjrom
dill
gräslök
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör och mjöl i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör ihop den till en deg. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen och ställ i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Vispa äggen med grädden och tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda 20 min tills den fått fin färg. Låt svalna.
Garnering/sås: Blanda ihop creme fraiche med löjromen och örterna, smaka av med salt och peppar. Stryk ut löjromscremen ovanpå pajen eller servera den till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar