lördag 10 januari 2009

Laxpytt i panna

Port 4
Ingredienser:

½ kilo filéad lax
8 medelstora råa potatisar
2 hg svamp
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 dl grädde

Sås:
3 hg löjrom
1 burk creme fraiche
1 röd lök
1 pkt dill

Gör så här:
Hacka allt smått. Stek först potatisen ca 20 min på 3:an, fortsätt med att bryna svamp och lax. Häll över allt i en gryta. Salta och peppra. Slå över grädde. Låt puttra ca 10 min.
Löjrom: Hacka löken fint. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och sätt in den i frysen några timmar.
Allt kan göras i förväg
Vid servering lägg ett par skedar frusen sås ovanpå.
Till servering: Grönsallad & vitt vin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar