lördag 10 januari 2009

Enkel kålpudding

port 4

Ingredienser:

400g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
3 kokta potatisar elller 1 dl potatismospulver
4 dl mjölk (2 dl för tillagning i micro)
½ vitkålshuvud
1 msk matfett (soja för tillagning i micro)

Gör så här:
Mosa potatisen eller rör ut mospulvret i lite av mjölken. Rör ihop potatis, färs, salt, peppar och mjölk. Skär kålen i bitar. Förväll kålen i lättsaltat vatten några minuter. Låt den rinna av väl. Blanda ner kålen i färsen och lägg den i en ugnssäker form. Pensla ytan med matfett. (med soja för tillagning i micro) Stek kålpuddingen i ugnen på 175 grader i 30-40 min. (i micron 10 min på full effekt med lock och sedan 10 min med låg effekt utan lock)
Servera med kokt potatis och lingon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar