fredag 9 januari 2009

Fläskfilé Rosé

Port: 6

Ingredienser:

500-600 g fläskfilé
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 stor gul lök, finhackad
2 dl creme fraiche
1 dl köttbuljong
2 msk chilisås
½ msk worchestersås
½ msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
hackad persilja

Gör så här:

Skär filén i skivor, bryn i omgångar i smör. Salta och krydda med vitpeppar. Ta upp köttet ur stekpannan och fräs löken i en traktörpanna. Blanda i creme fraiche, köttbuljong, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Rör om och koka några minuter. Lägg i rosépeppar och kött i såsen. Låt allt bli varmt.

Vid större mängder lägg köttet i en ugnsfast form och slå såsen över. Låt allt bli varmt i ugnen på ca 200 grader.

Såsen passar lika bra till kycklingfileér som har ugnsstekts.

Servera med pressad potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar