lördag 10 januari 2009

Svamppasta med chorizo

port 4

Ingredienser:
200 g shiitake-svamp eller champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
flingsalt
nymalen svartpeppar
280 g fullkornsmakaroner eller annan fullkornspasta, alt. vanlig pasta
1-2 chorizokorvar
1 påse färsk bladspenat (150g)

Gör så här:
Skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en panna, gärna plastbelagd. Stek svamp och vitlök så det får färg. Beräkna 6-8 min på medelgod värme. Krydda rejält med salt och peppar. Koka under tiden pastan. Slanta korven och stek den, helst utan extra fett, i en annan plastbelagd panna. Låt pastan rinna av och blanda genast ned färska spenatblad. Om du inte gillar rå spenat, lägg den i durkslaget när du häller av pastavattnet, så mjukar den precis lagom. Toppa med den vitlöksstekta svampen och korven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar