fredag 9 januari 2009

Fisksoppa med kokosmjölk och tomat

Port: 4

Ingredienser:

4 st schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 st soltorkade tomater i olja+ i msk olja från burken
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl blötlagda torkade aduki eller sojabönor (400 g)el en burk färdiga bönor
2msk ajvar relish
2msk chilisås
1 burk kokosmjölk light (400 g)
400 g blandade fisksorter (t.ex lax, kolja)
3 kvisttomater
2 msk hackad färsk basilika

Gör så här:

Skala och hacka löken,fräs dom någon minut i oljan från tomaterna. Finhacka dom soltorkade tomaterna och lägg i grytan. Tillsätt buljongtärning, vatten och bönor. Koka i medelvärme i ca 20 minuter(om man använder färdiga bönor behöver bara soppan bli varm). Tillsätt ajvar relish, chilisås och kokosmjölk. Skär fisken i mindre bitar, hacka tomaterna grovt och tillsätt dom till grytan. Låt koka i 2-3 minuter. Fördela soppan i skålar och toppa med basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar