fredag 9 januari 2009

Fetaostfyllda färsbiffar med tzatsiki och chili-tomatketchup

Port: 4

Ingredienser:

600-800 g oxfärs
1 st burk med tärnad fetaost
1 dl mjölk
1 st grovt hackad lök
salt och peppar
1 st gurka
250 g matlagningsyoghurt
½ msk salt
1 st riven vitlöksklyfta
3 st tomater
2 dl tomatketchup
½ msk sambal oelek (stark chili på burk)
2 msk socker
4 st pitabröd
sallad
rödlök, skuren i ringar

Gör så här:

Oxfärsbiffar: Blanda färsen med löken och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Forma till
4 st bollar. Gör en grop i varje boll och tryck ner 2-3 st nedsmulade fetaosttärningar i varje boll. Forma sedan till snygga biffar.

Tzatsikin: Skär gurkan med osthyveln, lägg skivorna i en skål och salta dom. Låt stå och vätska av sig i rumstemperatur i ca 20 minuter. Lägg yoghurten i en skål, krama ur gurkan och blanda den med yoghurten. Riv vitlöken och lägg med yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

Chili-tomatkethup: Tärna tomaterna. Värm ketchupen i en kastrull tillsammans med sockret, tomaterna och chilimassan. Smaksätt med salt och peppar.

Servering: Grilla biffarna och pitabröden. Lägg biffarna i pitabröden. Lägg i salladen, löken och såserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar